Geruchten
22 januari 2018 - Ron Smeets

Niet twee, niet drie, maar vijf cameras voor een volgende Nokia? En dan tellen we de selfie camera nog niet eens mee

Bij dit bericht mag de spreekwoordelijke korrel zout zeker niet ontbreken. Bronnen die bekend zijn met de plannen van Foxconn claimen te weten dat HMD Global, eigenaar van het nieuwe Nokia, aan een smartphone werkt met niet twee, niet drie, maar vijf camera’s op de achterzijde. Ofwel een pentacam smartphone. Klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar het zou wel een volgende Nokia stunt van HMD Global zijn (na de Nokia 3310 remake).

Vijf camera’s in een cirkel
Volgens het gerucht zouden de vijf lenzen in een ronde module a-la Lumia 1020 geplaatst worden. In die module worden zeven gaten gevuld met vijf camera’s en twee LED flitsers. Details over de functies en megapixels van de verschillende camera’s en lenzen zijn er nog niet. Dat geldt ook voor de vraag of Nokia ook hiervoor met Carl Zeiss gaat samenwerken. Daarvoor moeten we eerst maar eens afwachten of het allemaal klopt. Het klinkt mij in ieder geval nog redelijk onwaarschijnlijk in de oren. Desalniettemin heb ik naar aanleiding van deze geruchten wel even mijn photoshop fantasie aangesproken. Hieronder kun je het resultaat daarvan zien. Niks spannends, gewoon een oude Lumia 1020 met vijf camera’s en twee flitsers in de ronde cameramodule.

Dual selfiecam?
Nog los van het feit wat je aan vijf camera’s hebt zal deze nieuwe Nokia, mits die werkelijkheid wordt, zes of zeven camera’s aan boord hebben. We hebben immers ook de selfiecam nog. En als er aan de achterzijde al vijf lenzen geplaatst worden, dan mag je er gevoeglijk van uit gaan dat de camera aan de voorzijde ook minimaal een dubbele lens heeft