Toestellen
22 juli 2009 - Roel Veenstra

Niet de eerste, wel de dunste

Voor diegenen die per se de blits willen maken, heeft Samsung een nieuwe polshorloge-telefoon ontwikkeld. Deze luistert naar de naam S9110, heeft een 1,76 inch TFT touch screen en is slechts 11,98mm dik.

Daarmee zou de Samsung S9110 de dunste polshorloge-telefoon ooit zijn. Dit gaat echter voor een deel ten koste van de specificaties.

Zo wordt er op verschillende sites al geklaagd over het ontbreken van videobellen, omdat er geen 3G connectiviteit is en dus ook geen tweede camera. De S9110 is een dual-band toestel op 900/1800MHz. Verder is er Bluetooth 2.1 aan boord, net als een mp3-speler, een speaker, voice memos en stemherkenning. Extra handig is de aanwezigheid van Outlook e-mail ondersteuning. Bij gebrek aan 3G connectiviteit zal e-mailen echter niet bijzonder snel gaan.

Het apparaatje is opgebouwd uit roestvast staal en heeft een chique lederen band. Het scherm is krasvrij, waardoor de Samsung S9110 altijd in topconditie zal blijven. Voor dit kleinood wordt een prijs van rond de €450 verwacht. Voorlopig zal je ervoor naar Frankrijk moeten, want er staat voor Nederland nog geen release gepland.

Over de auteur: Roel Veenstra