Geruchten
04 oktober 2013 - Redactie MobileCowboys

Niet alleen Samsung sjoemelt met de benchmarks voor Android

Niet alleen Samsung manipuleert benchmarks met als doel beter beoordeeld te worden bij reviews van bekende blogs. Volgens de Amerikaanse techwebsite Anandtech maken ook HTC, Asus en LG zich schuldig aan het manipuleren van de benchmarks. De website deed al langer onderzoek naar deze manipulatie, nadat het ze halverwege 2013 al opviel dat de Samsung Galaxy S4 hogere kloksnelheden hanteerde tijdens benchmarks, dan tijdens normaal gebruik. 

Nu blijkt dus dat ook HTC, Asus en LG zich schuldig maken aan deze manipulatie. De cpu of de gpu gedragen zich anders tijdens testapplicaties. Een voorbeeld is de kloksnelheid van de cpu of de gpu, die boven het gebruikelijke maximum uitkomt tijdens benchmarks. Daarnaast gebeurt het ook dat de telefoon het opstarten van een benchmark-app meteen herkent en meteen de cpu maximaal laat draaien.

De cpu bevindt zich normaal gesproken in een soort slaapstand, totdat het merkt dat er meer rekenkracht nodig is. Het is overigens niet zo dat alle Android-smartphones vals spelen. De toestellen die uit de Google Play Store te krijgen zijn, worden bijvoorbeeld niet beïnvloed.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl