Entertainment
03 juni 2011 - Chris Bannink

Nier verkocht voor iPad2

In de categorie sensatie nieuws schrijft -toch een gerenommeerde site/krant als- The Telegraph over een Chinese teenager die zó graag een iPad2 wilde, dat hij zijn nier verkocht voor $3400.  

De 17 jarige jongen waarvan we alleen zijn voornaam Zheng kennen, kwam uiteindelijk thuis met een nieuwe iPad2 en een nieuwe computer. Hij moest aan zijn moeder opbiechten hoe hij aan het geld kwam. Shenzhen TV in het zuiden van de provincie Guangdong interviewde hem: "Toen ik op het internet surfde zag ik een advertentie van een online agent die beloofde RMB20,000 te betalen voor een nier" Na onderhandeling gingen ze beiden naar het noorden naar de stad Chenzhou in  de Hunan Provincie waar de nier werd weggehaald in een lokaal ziekenhuis. Hij mocht na drie dagen ziekenhuis weer weg met RMB22,000 (Renminbi) op zak maar met een nier minder. 

 

Orgaan handel wordt steeds populairde in China, met name omdat een groep transplantatie toeristen ruim 56.000 euro (50.000 pond)  betalen voor een nier. In China zelf wachten 1 miljoen mensen op een tranpslantatie maar worden er maar 10.000 per jaar geholpen door zwarte markt praktijken en corrupte ambtenaren. Zengh had complicaties na zijn operatie en mocht van zijn moeder de spullen niet houden, aldus The Telegraph. 

Voor de liefhebber hier het Chinese tv fragment, zonder ondertitels nog.

 

 

Over de auteur: Chris Bannink