Nieuws
16 september 2014 - Ron Smeets

NFC in iPhone 6 voorlopig alleen geschikt voor Apple Pay

De nieuwe iPhone 6 en 6 Plus hebben (eindelijk) ook NFC aan boord. Maar mocht je de komende weken besluiten het toestel aan te schaffen om er vervolgens je draadloze speaker, headset, tag of ander NFC gadget aan te koppelen, dan kom je bedrogen uit.

De NFC chip van de nieuwe iPhones werkt, voorlopig althans, alleen in combinatie met Apple Pay een dienst waarvan ook nog niet helemaal zeker is wanneer dat in Nederland beschikbaar komt.

Apple heeft de beperkte NFC functionaliteit via een woordvoerder inmiddels bevestigd tegenover Cult of Mac. De fabrikant wilde nog niet in detail ingaan op de toekomstige plannen met NFC, maar gespeculeerd wordt wel dat Apple er over denkt om de NFC functie open te stellen voor ontwikkelaars. Wanneer en hoe? Dat is dus nog niet bekend.

De NFC chip, gemaakt door het Nederlandse NXP is op zich wel geschiklt om gebruikt te worden door andere ontwikkelaars zo liet de producent weten, maar Apple heeft dus besloten dat voorlopig nog niet toe te staan.

Bron 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.