Nieuws
30 mei 2013 - Redactie MobileCowboys

NFC betalingen in Europa groeit met 46% in 3 maanden

In Nederland lopen de banken en winkeliers nog niet echt warm voor de NFC betalingen waarmee we achter lopen om de ons omringende landen. Visa Europa heeft laten weten dat het aantal contactloze betalingen in drie maanden in Europa met 46% gegroeid is.

Het aantal transacties in Maart 2013 was meer dan 19 miljoen. Vooral in de UK is een enorme groei te zien aldus de creditcard maatschappij. Er is wel een miljard euro uitgegeven om creditkaarten en telefoons uit te rusten met de NFC en een Visa payWave app.
Anne Van Schrader hoofd contactloze betalingen en mobiele NFC zegt "Visa werkt al sinds 2007 aan contactloze betaal- en NFC oplossingen en klanten zien de voordelen er van. Landen als het Verenigd Koninkrijk, Polen en Spain lopen voorop in deze manier van betalen."
Visa-PayWave-LP
Met name in Londen is het NFC gebruik groot omdat daar in de bussen betaald kan worden, Visa verwacht aan het eind van 2013 zon 52 miljoen NFC betalingen per maand te kunnen verwerken.
Nog wat cijfers van Visa over contactloze betalingen in Europa:
-Er zijn 58 miljoen creditcards met NFC in Europa
-Er zijn 797.000 acceptatie punten in Europa geschikt voor NFC betalingen met creditcard of Visa payWave app op een smartphone
-Er lopen 39 Visa Mobile betaalprogramma's in Europa en tot slot
-Tussen December 2012 en Maart 2013 is een groei van 46% gerealiseerd.

via

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl