Geruchten
19 juni 2012 - Ron Smeets

Nexus Tablet wordt tijdens Google I/O onthuld

Geruchten dat Google, samen met Asus, werkt aan de productie van een goedkope Nexus Tablet doen al geruime tijd de ronde. Het toestel werd zelfs al gespot en het prijskaartje zou wellicht rond de 149 dollar liggen.

DigiTimes beweert nu over informatie te beschikken dat de Google Nexus Tablet van Asus volgende week, tijdens Google I/O in San Francisco, onthuld zal worden.

Volgens de Taiwanese bron wordt het een 7 inch WiFi only tablet met alleen een front camera en een prijskaartje van 199 dollar. Vanaf juli zou hij al in de (Amerikaanse) winkels moeten liggen. De maker van de Nexus Tablet, Asus, zou bovendien van plan zijn een maand later (augustus) een eigen versie van deze 7 inch tablet op de markt te zetten die zelfs nog iets goedkoper wordt (tussen de 159 en 179 dollar). We zullen het wel zien, volgende week (of niet natuurlijk ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.