Toestellen
26 april 2011 - Ron Smeets

Nexus S vs iPhone 4 (video)

De Google (of Samsung) Nexus S is een van de 'snelste' Android toestellen die momenteel in de winkels liggen. Daarnaast wordt het Android OS van de nieuwste Google Phone niet 'gehinderd' door de toevoeging van een 'eigen' User Interface zoals we dat op andere (Samsung) Android toestellen zien.

Dat feit maakt het toestel dus uitermate geschikt om de prestaties van het 'pure' Google OS te vergelijken met, bijvoorbeeld, iOS (op de iPhone 4). Hieronder kun je een tien minuten durende vergelijkende video bekijken van de iPhone 4 en de Nexus S.

Getest worden onder andere de snelheid, het display, tekst invoer en de mobiele internet browser. De Nexus S wint vrijwel al deze onderdelen van de iPhone 4. Alleen het display (resolutie en helderheid) van de iPhone 4 is beter dan dat van de Nexus S, volgens de testers van TechnoBuffalo. Kijk zelf maar.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.