Toestellen
16 november 2010 - Ron Smeets

Nexus S met NFC chip duikt op tijdens Web 2.0 conferentie

Tijdens de gisteren gestartte Web 2.0 conferentie toonde Google topman Eric Schmidt een werkend exemplaar van de (Samsung) Nexus S, het toestel dat de afgelopen dagen de gemoederen in het geruchtencircuit aardig bezig houdt.

Schmidt liet het toestel, waarvan het logo afgeplakt was, optreden tijdens zijn presentatie over toekomstige smartphone toepassingen. Daarbij legde Schmidt de nadruk op NFC (Near Field Communication) als een mogelijke toekomstige vervanger voor credit cards en andere plastic betaalmiddelen.

NFC wordt al jaren, in diverse landen en op verschillende manieren, getest, maar grote successen werden er tot dusver nog niet mee geboekt. Het zal mij benieuwen of Google en Android dat de komende periode wel voor elkaar krijgen. Ze kunnen er in ieder geval voor zorgen dat er voldoende NFC toestellen op de markt gaan komen. Tot nu toe was de keuze enigszins beperkt, mede door het gebrek aan bruikbare toepassingen natuurlijk. Een soort van kip-en-ei verhaal. Enfin, in Nederland zijn we er, als het aan de banken en de providers ligt, in ieder geval klaar voor. Geruchten over een Android toestel met NFC functie doken overigens twee jaar geleden voor het eerst op.

Aanvankelijk werd gespeculeerd dat Eric Schmidt van Google in San Francisco Android 2.3 (gingerbread) officieel zou presenteren maar dat bleek uiteindelijk dus niet het geval. Wel liet hij zich ter plekke ontvallen dat de nieuwe Android versie er 'binnen enkele weken' aan zal komen.

Hieronder nog wat foto's van de Nexus S die gisteren in San Francisco (even) te zien was : Google-Schmidt-Nexus-s-b Google-Schmidt-Nexus-s-c Google-Schmidt-Nexus-s-e

Via: Engadget

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.