Nieuws
09 oktober 2011 - Ron Smeets

Nexus Prime met GSM en 3G support bij FCC

Samsung en Google hebben het 'Something Big' UnPacked evenement van 11 oktober uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat daarmee ook de geruchten rondom de nieuwe Google Phone, aka Nexus Prima, en Android Ice Cream Sandwich 'on hold' gezet zijn ;-))

Zo dook vrijdag een video op van de Nexus Prime en Android Ice Cream Sandwich en vandaag is het toestel ook gespot bij de FCC alwaar het ter goedkeuring ligt.

Het goede, maar niet bijzonder verrassende, nieuws is het feit dat Google en Samsung bij de FCC ook al een versie van de Nexus Prime met GSM en 3G (HSPA) support ter goedkeuring hebben ingediend (zie screenshot hieronder). Dat betekent dus dat het toestel, waarvan zeker ook een 4G (Lte) model voor de Amerikaanse markt verwacht wordt, ook naar Europa zal komen. Zoals gezegd, niet echt verrassend maar met al het 'USA-Only-4G-geweld van de afgelopen weken wel goed om te weten ;-)

En de bijzonder onthullende (NOT) afbeelding van de Samsung Nexus Prime zoals die bij de FCC gevonden werd ;-) Nexus-Prime-FCC-GSM-a

FCC, FCC, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.