Geruchten
13 september 2014 - Ron Smeets

Nexus Player van Asus duikt op in benchmark; Android TV?

In de benchmark van GFX is de Asus Nexus Player opgedoken. Gespeculeerd wordt dat dit misschien wel eens het eerste Android TV toestel zou kunnen zijn.

Tijdens de IO conferentie voor ontwikkelaars meldde Google al dat er ook een Android versie voor Smart TV's gaat komen; Android TV genaamd.

De specs die in de GFX Benchmark te zien zijn valt in ieder geval op dat het display een full HD resolutie heeft (1920 x 1080) en geen touchscreen ondersteund. Verder staan er ook twee schermformaten; 23.7 en 31.9 inch; afgerond 24 en 32 inch. Twee formaten die behalve bij (losse) comuter schermen natuurlijk ook bij TV's redelijk gangbaar zijn. Het OS van het testapparaat was Android L en hij heeft geen camera's. Daarmee is het in ieder geval geen smartphone of hele grote tablet ;) Daarnaast werd ASUS door Google ook al eens genoemd als een van de partner's bij de Android TV ontwikkelingen.

Andere specs die in de Benchmark resultaten hieronder te zien zijn:
- 1.8 GHz quad core processor (Intel CPU 4000)
- Imagination PowerVR Rogue GPU
- 1GB RAM
- 6GB geheugen 

Bron (Italiaans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.