Toestellen
19 mei 2010 - Ron Smeets

Nexus One vanaf 24 mei in Duitsland

De Google Nexus One is eigenlijk al lang geen hot toestel meer. Met de komst van de HTC Desire, de Motorola Milestone en Sony Ericsson Xperia X10 zullen er nog maar weinig potentiele kopers kopers zijn die écht teleurgesteld waren toen vorige week bekend werd dat de Nederlandse lancering van de Nexus One voor 'onbepaalde tijd' uitgesteld is. Nee, dan had Google het toestel toch echt in het eerste kwartaal van dit jaar hier in de winkels moeten leggen.

Hoe dan ook, wij gaan hem dus voorlopig officieel nog niet kunnen kopen. In Duitsland gebeurt dat wel. Om precies te zijn vanaf maandag 24 Juni.

Dat heeft Vodafone Duitsland middels een posting op haar eigen weblog vandaag min of meer officieel bekendgemaakt. De Nexus One gaat bij onze oosterburen voor €489,90 los over de toonbank. In combinatie met een abonnement kun je het toestel (afhankelijk van het maandbedrag natuurlijk) al vanaf €29,90 kopen. In dat geval betaalt de Duitse consument overigens wel de hoofdprijs voor het bijbehorende abonnement; €114,95 per maand. Pfew, da's bepaald geen kattepis. Meer info over prijzen wordt in de blogposting nog niet vermeld.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.