Toestellen
07 januari 2010 - Ron Smeets

Nexus One uit elkaar gehaald

Over het algemeen duurt het na de introductie van een nieuwe high-end (smart)phone niet lang voordat iemand er eentje uit elkaar haalt. De dinsdag officieel gepresenteerde Nexus One is geen uitzondering.

OK, er is nog geen videohandleiding voor het uit elkaar halen van het toestel, maar de boys van iFixit komen met hun geillustreerde 16-stappen plan tot hetzelfde resultaat: de Nexus One in losse onderdelen.

Nu zullen er natuurlijk nog niet veel Nederlandse en Belgische lezers zijn die al met een Nexus One rondlopen, maar ik zal voor de volledigheid toch nog maar even vermelden dat het uit elkaar halen van een (nieuwe) mobiele telefoon funest is voor de fabrieksgarantie ;-) Hieronder staan nog een paar kiekjes van het 'sloopproces'.

Nexus-One-Uitelkaar-aa Nexus-One-Uitelkaar-ab Nexus-One-Uitelkaar-a Nexus-One-Uitelkaar-cc Nexus-One-Uitelkaar-b Nexus-One-Uitelkaar-c

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.