Nieuws
21 december 2010 - Ron Smeets

Nexus One krijgt binnenkort Gingerbread update (nu écht ;-)

Enkele weken geleden werd her en der (ja, ook hier) al gemeld dat het upgrade proces om de Nexus One van Android 2.3 (Gingerbread) te voorzien al begonnen was. Dat bleek echter niet juist te zijn. Het was toen namelijk niet veel meer dan een kleine (Android 2.2.1) upgrade.

Afgelopen nacht heeft Google op het officiele GoogleNexus twitter account geschreven dat de Gingerbread upgrade voor de Nexus One binnen enkele weken uitgerold gaat worden.

Zoals gewoonlijk zal de upgrade ook nu weer automatisch, over the air (OTA), verspreid worden. Welke toestellen (en landen) in welke volgorde aan de beurt zijn is nog niet bekend. Het wordt dus voor de meeste Nexus One bezitters een kwestie van geduldig afwachten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.