Nieuws
23 december 2009 - Marvin de Reuver

Nexus One komt misschien eind januari naar Nederland

Allerlei berichten bereiken mij vandaag met het feit, dat de Google Nexus One misschien eind januari beschikbaar zal zijn in Nederland. All About Phones (via RoD) kwam vanmiddag met het bericht dat zij via een bron bij Google hebben vernomen, dat de telefoon waarschijnlijk eind januari naar Nederland zal komen. Google is van plan om de nieuwe telefoon op 5 januari te presenteren. Dan is tevens te horen of hij wel of niet eind januari naar Nederland komt. 

Volgens Tweakers zijn (high end) toestellen met vergelijkbare specificaties rond de 500 euro, maar ze doen geen uitspraken over de prijs van de Nexus One. Jason Chen was een van de gelukkige, want hij mocht namens Gizmodo met het apparaat spelen. 

Jason is gematigd positief over het apparaat en eindigt zijn artikel met: ‘But in the end, it's still an Android phone. If you want Android phones, this is the one to get, provided Google goes ahead with the rumored plans of either selling it themselves or partnering with T-Mobile in a more traditional role. Droid, shmoid; Nexus is the one you're looking for. ‘  

Twee weken geleden deelde Google het toestel uit aan hun personeel en sindsdien verschijnen er allerlei berichten online over het toestel. Het toestel is dunner en lichter dan de iPhone 3GS. Het scherm ziet er goed uit en de telefoon is verdomd snel (laad sneller dan de iPhone 3GS). Maar genoeg over het toestel, want de uitgebreide test kun je lezen op Gizmodo. 

Het zou leuk zijn als deze telefoon eind januari beschikbaar is in Nederland. We weten nog niet of hij in combinatie met een T-Mobile abonnement verkocht gaat worden. Google gaat het toestel in ieder geval zelf unlocked verkopen, maar er valt nergens te lezen of dit ook voor Nederland geldt. 

Zijn er al mensen die van plan zijn deze telefoon te gaan aanschaffen?  

Over de auteur: Marvin de Reuver