Tablets
29 juni 2012 - Redactie MobileCowboys

Nexus 7: de iPad-killer of juist de Kindle Fire-concurrent?

De meeste smartphones in de winkels draaien op Android, maar op het gebied van tablets lijkt Google geen klappen te kunnen uitdelen. Apple's iPad is heer en meester: hoewel de specs allang ingehaald zijn door Android-tablets, lijkt het gebruiksgemak van de iPad het belangrijkste te zijn. De best verkopende Android-tablet is de Kindle Fire van Amazon, eentje waar Google niet bepaald blij mee is. De Kindle Fire is compleet omgebouwd en gericht op de producten die Amazon aanbiedt. Deze week lijkt Google terug te slaan met de Nexus 7, de eerste Google-tablet waarmee ze meteen de nadruk leggen op alle mediadiensten die ze zelf aanbieden. 

De Nexus 7 draait op de nieuwste versie van Android, namelijk Jelly Bean. Deze bevat enkele nieuwigheden en verbeteringen, waaronder een verbeterd notificatiesysteem en een verbetering van de interfacesnelheid. Ook is het nu mogelijk om spraakbesturing te gebruiken zonder een internetverbinding. 

De tablet bevat een 7" ips-scherm (1280x800 pixels), een quadcore Tegra 3-soc (1,3 Ghz) en 8GB geheugen. De prijs zal ongeveer 199 dollar zijn. Daarnaast verschijnt er ook een 16GB-editie voor 250 dollar. Helaas verschijnt de tablet nog niet in Nederland. Vermoedelijk komt dit door het feit dat Google de concurrentie wil aangaan met Amazon en hier meer waarde aan hecht dan het uitbreiden van de verkrijgbaarheid van deze tablet.