Geruchten
06 maart 2014 - Ron Smeets

Nexus 6 wordt 'light' versie van de LG G3

Eén gerucht; twee toestellen. In Duitsland wordt volop gespeculeerd dat de Google Nexus 6, die wederom door LG gemaakt zal worden, een light versie van de eveneens nog niet aangekondigde LG G3 zal worden.

Op zich lijken deze geruchten zo gek nog niet. LG heeft immers ook al de vorige twee Nexus modellen voor Google gemaakt en de Nexus 5 was qua specs ook een ietwat beperktere uitgave van de G2. En de kans dat LG van dat toestel een opvolger gaat onthullen is, mocht dat kunnen, meer dan 100%.

Over de specs van de LG G3 en de Nexus 6 wordt in het Duitse gerucht ook al een en ander verteld. De bron is natuurlijk weer een uit de categorie 'anoniem', dus niet te checken. Uitgaande van de specs van de LG G3 die al een tijdje in de geruchtencircuits rondzwerven zou de Nexus 6 dus een scherm krijgen dat iets kleiner is dan 5.5 inch, een quad core processor en een camera van maximaal 13 megapixel (en mogelijk nog een iets lagere resolutie).

Maar goed, vooralsnog is niets zeker. Concepten, zoals de Nexus Flex (foto boven) en geruchten zijn er genoeg. LG en Google zullen het de komende maanden, mogelijk al voor de zomer voor wat betreft de G3, wel allemaal gaan onthullen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.