Geruchten
25 augustus 2014 - Ron Smeets

Nexus 6 wordt de Nexus X en krijgt prijskaartje

Het lijkt er op dat de volgende Nexus smartphone, die door Motorola gemaakt wordt, niet de naam Nexus 6 maar Nexus X krijgt. Online zijn namelijk Europese en Amerikaanse shop listings van het toestel opgedoken, die inmiddels ook alweer offline gehaald zijn, maar natuurlijk niet voordat ze 'gekopieerd' zijn.

Daarop is behalve de naam ook al het prijskaartje te zien. De 32GB uitvoering zal in Europa 420 Euro gaan kosten. In de VS krijgt hetzelfde model een prijskaartje van 500 dollar. 

Hieronder staan enkele screenshots van de webshops (FNAC uit Portugal en Best Buy uit de VS) en twee video's waarin de informatie over de Nexus X te zien is. Opvallend is de vermelding van een 5.3 inch display, maar de tekst op de site is niet overal even duidelijk. Zo wordt zelfs nog (of weer) gespeculeerd over een 6.3 inch display, maar dat zal niet gebeuren.

In een van de video's wordt ook nog de Moto Luge ontdekt, maar dat lijkt een toestel dat alleen voor de Amerikaanse markt bestemd is en met een prijskaartje van 200 dollar een midrange model zal zijn.

nexus-6-nexus-x-fnac-portugal-leak-1 nexus-6-nexus-x-best-buy-leak-1

http://www.youtube.com/watch?v=bDoJEhIKqM0http://www.youtube.com/watch?v=bFKY8lCMwo0

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.