Geruchten
03 november 2014 - Ron Smeets

Nexus 6 pas in december naar Europa? Beperkte voorraden en grote vraag vertragen Europese lancering

Op zich zou het helemaal geen verrassing zijn als het gerucht dat gisteren via twitter verspreid werd over de verlate levering van de Google Nexus 6 in Europa waar blijkt te zijn.

De afgelopen jaren was er namelijk ook al een hoop gedoe met de beschikbaarheid van de Nexus 4, die in eerste instantie maar mondjesmaat geleverd kon worden en pas na een half jaar ook naar de lage landen kwam. Vorig jaar waren de voorraden van de Nexus 5 de eerste maanden ook niet bepaald ruim te noemen. En nu lijkt iets vergelijkbaars te gebeuren met de Nexus 6.

De pre order periode van de Nexus 6 start in de VS op 29 oktober met de eerste leveringen vanaf 3 november; de dag dat ook Android 5.0 Lollipop officieel uitgerold gaat worden. Voor de rest van de wereld is officieel nog niets bekend gemaakt. In Nederland ontdekte Androidworld dinsdag echter dat het toestel hier ook vanaf 29 oktober besteld kan worden. Een leverdatum wordt nog niet gemeld en de informatie is afkomstig van een webwinkel en niet van Google of Motorola zelf.

En dan nu de tweet van Paul O'Brien. Hij, een ontwikkelaar en doorgaans wel ingevoerd als het gaat om Android nieuws, schreef vandaag dat Britse Android fans de Nexus 6 niet voor december in de winkels hoeven te verwachten. Als O'Brien's bericht klopt dan mag je er gevoeglijk van uit gaan dat het toestel in Nederland zeker niet eerder beschikbaar zal zijn dan in Engeland.

We zullen het wel zien, de komende dagen. Het is aan Google en/of Motorola om duidelijkheid te verschaffen omtrent de levering van de Nexus 6 in Europa. Als de prijskjaartjes van de twee modellen die in een webwinkel opdoken kloppen; 565 Euro voor de 32GB versie en 645 Euro voor de 64GB variant, dan zal de vraag naar het toestel mogelijk ook wat minder groot zijn dan in vorige jaren toen de Nexus smartphones toch vooral ook bekend stonden als redelijk betaalbare high-end smartphones zonder poespas (Android Puur). Van de andere kant; de Nexus 6 is natuurlijk wel een phablet en dan moet je de prijs ook weer vergelijken met die van de Galaxy Note 4 en de iPhone 6 Plus; twee populaire phablets die veel duurder zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.