Geruchten
13 augustus 2014 - Ron Smeets

Nexus 6, aka Motorola Shamu, specs gespot in benchmark

Vanaf de eerste dag dat Google Motorola overnam was het een kwestie van tijd tot de Amerikaanse fabrikant 'gevraagd' zou worden om een Nexus smartphone en/of tablet te maken. Welnu, als de geruchten van de afgelopen weken kloppen dan is de kans heel groot dat de Nexus 6. aka Shamu, uit de keuken van Motorola komt.

Vandaag zijn in GFXBench en AnTuTu benchmarkresultaten verschenen die van de Nexus 6 afkomstig zouden zijn. De specs die daarin vermeld worden zijn bepaald niet mals. Heel andere koek dan we de afgelopen twee jaar van Motorola voorgeschoteld hebben gekregen met de Moto X, G en E ;)

Nogmaals, het zijn nog geruchten, maar als ze kloppen dan wordt de Nexus 6 onder andere voorzien van:
- 2.7 GHz Qualcomm Snapdragon 805 quad core processor
- 3GB RAM
- 5.2 Inch QHD (2560 x 1440) display
- 13 megapixel camera met UHD (4K/2160p) video opname, autofocus en LED flitser
- 2.1 megapixel front cam met Full HD (1080p) video opname
- Qualcomm Andreno 420 GPU
- 24 GB geheugen
- Android L 

AnTuTu-Motorola-Shamu-Nexus-6 GFXBench-Motorola-Shamu-Nexus-6

Bron: AnTuTu, GFXBench

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.