Toestellen
31 oktober 2013 - Redactie MobileCowboys

Nexus 5 met Android 4.4 KitKat gepresenteerd

LG en Google hebben de Nexus 5 officieel aangekondigd. In tegenstelling tot de Nexus 4 is de Nexus 5 wel direct verkrijgbaar in Nederland. Het toestel draait op Android 4.4, KitKat heeft een Qualcomm Snapdragon 800 met 2,26GHz Quad-Core Krait CPU 5-inch Full HD IPS display. 

Het hing al een tijdje in de lucht maar vanavond is het dus officieel bekend gemaakt dat de opvolger van de Nexus 4 door LG samen met Google ontworpen is. De Nexus 5 heeft naast de Snapdragon 800 en het 5-inch Full HD (1920 x 1080 pixels) IPS display een 8 MP camera optische beeldstabilisatietechnologie van LG Innotek.
NEXUS%2B5-2
Verder heeft het toestel 2 GB RAM een 2.300mAh Li-Polymer ingebouwd batterij en afmetingen van 137,84 x 69,17 x 8,59 mm en een gewicht van 130 gram, het toestel kan draadloos opgeladen worden middels NFC.
Uiteraard heeft het toestel ook een aantal vernieuwde software toepassingen waaronder Photo Sphere waarmee eenvoudig een reeks foto's kan worden gemaakt, die kan worden omgezet naar een naadloze 360-graden ervaring. Bovendien maakt de verbeterde HDR+ modus in Nexus 5 meteen een reeks opnames en past het computerfotografie toe. Hiermee worden de beelden intelligent samengevoegd tot één perfecte foto met een groter schaduw- en lichtbereik dat is verkregen uit de meervoudige belichting en kleurendata. Uiteraard ontbreken apps als Gmail, Chrome, Calendar, Maps, Drive en Hangouts niet op de Nexus 5.
Bas Dekker, commercieel directeur Nederland van LG Electronics Benelux geeft nog aan dat de Nexus 5 niet verkrijgbaar is in Google Play Store vandaar dat de Nexus 5 in een 16 GB editie verkrijgbaar is bij Nederlandse retailpartners voor 399 euro in zwart en wit.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl