Nieuws
22 oktober 2012 - Ron Smeets

Nexus 4, Nexus 7 3G, Nexus 10 en Android 4.2 op komst

Volgende week, 29 oktober, houdt Google een Android event in New York. Wat daar gepresenteerd zal worden is officieel nog niet bekend maar geruchten over diverse nieuwe (en vernieuwde) Nexus smartphones en tablets zingen al maanden rond.

The Next Web heeft, naar eigen zeggen, gesproken met een insider die claimt te weten dat Google volgende week (onder andere) de LG Nexus 4, een nieuwe Nexus 7 met 3G (HSPA+) support, de door Samsung ontwikkelde Nexus 10 tablet en Android 4.2 zal onthullen.

Android 4.2 stond eerder 'bekend' als 'Key Lime Pie' maar volgens de nieuwe geruchten blijft het een 'Jelly Bean' variant. Nieuw is het bericht dat de Nexus 7, met 32GB geheugen, ook 3G (HSPA+) support zou krijgen. Dat maakt deze tablet een stuk makkelijker te gebruiken onderweg, maar het zal ongetwijfeld ook gevolgen hebben voor de aanschafprijs.

De Nexus 10 tablet zou, ook volgens eerdere geruchten, een schermresolutie krijgen van 2560 x 1600 pixels met 300 PPI en daarmee dus de Nieuwe iPad 'verslaan'. Van de LG Nexus 4 is eigenlijk zo ongeveer alles al uitgelekt. Mits al deze geruchten kloppen natuurlijk. Het toestel zou volgens deze nieuwe geruchten ook voorzien worden van Android 4.2.

De anonieme (natuurlijk ;-)) bron van The Next Web zegt zijn informatie gehaald te hebben uit een interne video van Google waarin de aankondigingen van 29 oktober te zien zijn. Over een week weten we het allemaal zeker.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.