Toestellen
20 oktober 2012 - Ron Smeets

Newman N2, een high-end quad core smartphone voor 183 Euro

Chinese fabrikanten, als ze wegblijven van de namaak, zouden best een succesvolle, Europese, toekomst tegemoet kunnen gaan. Neem bijvoorbeeld de Newman N2. Dat is een high end smartphone met exact dezelfde 1.5 GHz quad core processor die ook in de Samsung Galaxy S III zit en een prijskaartje van amper 183 Euro (1499 Yuan).

Helaas is de Newman N2 (voorlopig) nog niet buiten China te koop, maar de specs mogen er dus zijn en qua design kun je het ook geen 'Chinese namaak' noemen.

Behalve de quad core Samsung Exynos 4412 processor heeft de Newman N2 ook een 4.7 inch 720p HD display, een 13 megapixel camera, 2 megapixel front cam, 1GB RAM, 8GB intern geheugen, Android ICS en een 2500 mAh accu aan boord. Natuurlijkl, de Samsung Galaxy S III heeft iets betere specs, maar zeker niet slecht voor een toestel met een prijskaartje waarvoor je er bijna drie kunt kopen voordat je aan een Samsung Galaxy S III kunt gaan denken. 

Newman-N2-2 Newman-N2

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.