Entertainment
22 maart 2008 - Ron Smeets

New Yorkse taxichauffeurs willen bellen tijdens het werk

De discussie over bellen tijdens het rijden woedt al heel lang en in veel landen is het inmiddels al verboden om hands-on te bellen terwijl je een voertuig bestuurd.

Voor de New Yorkse taxichauffeurs gaat dat verbod nog een stapje verder.

Zij mogen namelijk helemaal niet bellen als ze aan het werk zijn. De reden hiervoor heeft deels te maken met de veiligheid van hun passagiers maar is ook een gevolg van klachten van klanten die vonden dat de bellende chauffeurs te weinig aandacht schonken aan hun eisen en wensen. Met andere woorden, het was (en is) niet klantvriendelijk.

Nu komen de taxichauffeurs echter weer in opstand tegen het verbod. Zij vinden namelijk dat het niet mogen bellen een negatieve invloed heeft op hun veiligheid en sociale contacten.

Onzin als je het mij vraag. Ik durf er mijn hand voor in het vuur te steken dat een chauffeur die zich niet aan het verbod houdt omdat hij of zij bedreigd wordt of bij een ongeval betrokken raakt om vervolgens de politie of andere hulpdiensten in te schakelen niet beboet zal worden.

En het gebrek aan sociale contacten? Die kunnen ze ook onderhouden met hun passagiers, toch? Vrienden en familie bellen tijdens het werk doen ze dan maar als ze even stil staan of tijdens de lunch. Die ga ik ook niet bellen als ik een afspraak of meeting heb.



Gerelateerde links:
Hands-free bellen niet veiliger in het verkeer
Bellen tijdens het rijden veroorzaakt files
Bellen in de auto. . .
Alleen in Amerika!
Camphone barcodes op Koreaanse Taxis
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.