Nieuws
19 juni 2013 - Redactie MobileCowboys

New York City start proef met oplaadpalen voor telefoons

In New York is het sinds gisteren mogelijk om gratis je telefoon op te laden bij één van de 25 oplaadpalen. AT&T is samen met Goal Zero en ontwerper Pensa in het project gestapt waar tot begin oktober op verschillende plaatsen in de stad mensen hun telefoons kunnen opladen.

De 3 meter hoge oplaadpalen hebben aan de bovenkant 3 zonnepanelen waardoor deze op elke plaats in de stad neergezet kunnen worden omdat ze niet afhankelijk zijn van een voeding. De 25 'street chargers' komen op plaatsen waar veel mensen vertoeven, denk aan plaatsen als Union Square Park, Metrotech Plaza, Rockaway Beach, Governors Island, Pier 59 in Hudson River Park en Coney Island. Maar ook zullen de oplaadpalen op festivals en evenementen worden geplaatst.
Oplaadpalen%20New%20York
Met de pilot is een bedrag tussen de $300,000 en $500,000 gemoeid die door AT&T grotendeels betaald zal worden. De stad is heeft de meeste mobiele gebruikers van Amerika en krijgt dus naast gratis wifi in de metro in parken en culturele evenement nu dus de mogelijkheid om je telefoon op te laden. De oplaadpalen hebben 15-watt zonnepanelen en 168 watt-uur lithium ion accu's waardoor ieder bezitter van een iPhone, Android, BlackBerry of ander toestel met een USB oplaadkabel binnen twee uur weer een volgeladen batterij heeft.
Street_Charge_Info
via

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl