Geruchten
10 april 2012 - Ron Smeets

(New) iPhone 5 gerucht #781: 4 inch scherm, nieuw design

Een nieuwe week, een nieuw iPhone 5 gerucht. Nummertje 781 of zoiets ;-)) Een van de analisten van Topeka Capital Markets heeft tijdens gesprekken met verschillende Chinese onderdelenleveranciers de conclusie getrokken dat de nieuwe iPhone 5 toch uitgerust zal worden met een groter, 4 inch, scherm en bovendien een compleet nieuw, slank, unibody design krijgt.

Natuurlijk kan de analist, Brian White, geen harde bewijzen tonen (afbeeldingen of zo), maar gaat hij, net als zoveel andere geruchten, af op de 'buzz' uit de markt. In dit geval dus een 'buzz' die afkomstig is van leveranciers van onderdelen voor de (nieuwe) iPhone.

White spreekt verder nog de verwachting uit dat de nieuwe iPhone ergens in het derde kwartaal gelanceerd wordt en in de winkels verschijnt. Die voorspelling lijkt, gezien de lancering van de eerdere iPhone modellen, niet zo moeilijk waar te maken en in iedere geval een stuk waarschijnlijker dan het Foxconn gerucht over een lancering in juni.

Het is zeker niet de eerste keer dat er gespeculeerd wordt over een groter scherm voor de iPhone. Eerder dook ook al het, ietwat onwaarschijnlijke, gerucht op over een iPhone met een 4.6 inch scherm. We zullen het wel zien, ergens tussen juli en september als Apple de nieuwe iPhone presenteert. Ik zou het wel een goede stap vinden mocht Apple besluiten een iPhone met een groter display te maken, wellicht samen met een, goedkoper, 3.5 inch model.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.