Tablets
20 maart 2012 - Ron Smeets

New iPad is letterlijk en figuurlijk hot

De New iPad is hot. Niet alleen omdat Apple in het eerste weekend maar liefst 3 miljoen exemplaren wist te verkopen maar ook letterlijk.

Her en der duiken namelijk de eerste berichten op van New iPad gebruikers die klagen over het extreem warm (zo niet heet) worden van de nieuwe Apple tablet, ook tijdens 'normaal' gebruik.

In sommige gevallen wordt de New iPad zelfs zo heet dat de melding 'the iPad needs to cool down before you can use it' in beeld verschijnt om vervolgens, automatisch, uitgeschakeld te worden. Apple heeft zelf nog niet gereageerd op de klachten die klanten op diverse fora en sociale netwerken posten. Zelf kan ik dit helaas nog niet testen. Iets om in de gaten te houden als ik de nieuwe iPad binnen heb.

StyleCowboy Harold heeft wel al enkele dagen een New iPad. Navraag bij hem wees uit dat zijn nieuwe iPad op bepaalde plekken wel iets warmer wordt dan de voorganger, maar oververhittingsproblemen heeft zijn New iPad nog niet gehad. Harold gaat zijn iPad de komende dagen wat meer 'pesten' om dat te testen.

Via (foto via)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.