Nieuws
29 mei 2010 - Marc Wielaert

Netwerkproblemen T-Mobile

It’s official: T-mobile heeft netwerkproblemen en ze zijn niet te onderschatten. De opmars van de smartphone in het algemeen en de iPhone in het bijzonder, heeft ervoor gezorgd dat het 3G netwerk van T-Mobile kraakt in zijn voegen. De gevolgen blijven niet beperkt tot mobiel internet, het regent de laatste tijd klachten over spraakverbindingen en te laat bezorgde tekstberichten.

Bij de collega’s van tweakers.net is vandaag te lezen hoe de woordvoerder van T-Mobile bevestigt dat de belproblemen die sommige klanten ondervinden rechtstreeks verband houden met het overbelaste 3g-netwerk en daarom niet op korte termijn kunnen worden opgelost.

Het bedrijf is momenteel bezig het netwerk gefaseerd uit te breiden, waardoor de capaciteit wekelijks moet verbeteren. Wanneer het netwerk weer optimaal functioneert is nog onduidelijk, maar het lijkt erop dat het nog enige weken zoniet maanden gaat duren voor de problemen helemaal verholpen zijn.

Netwerkproblemen zijn bepaald niet nieuw de afgelopen maanden. Recent had Vodafone nog te kampen met diverse problemen, en hoewel opvallend hardnekkig lijken ze minder structureel van aard dan het probleem waar T-Mobile nu tegenaan gelopen is. Nog vrij recent, in maart van dit jaar, had T-Mobile gemeld bezig te zijn een van de grootste uitbreidingen van hun 3G netwerk te plannen, om de toegenomen vraag naar mobiel dataverkeer aan te kunnen. Die planning blijkt inmiddels achterhaald.

Over de auteur: Marc Wielaert