Nieuws
19 februari 2008 - Redactie MobileCowboys

Nepbericht waarschuwt voor sms-zwendel

Duizenden Britse jongeren hebben afgelopen week een tekstbericht ontvangen waarin hen kans op duizend pond in het vooruitzicht werd gesteld. Een tweede bericht meldde dat het om een nepbericht ging, verzonden door de Britse Mededingingsautoriteit.

Met het nepbericht wil de Office of Fair Trading (OFT) jongeren tussen de 18 en 24 jaar waarschuwen voor oplichters die via sms contact zoeken. De Mededingingsautoriteit schat dat circa 6 procent van de slachtoffers tussen de 16 en 24 jaar is.

Als onderdeel van OFT’s Zwendel Bewustzijn Maand stuurde het afgelopen vrijdag tekstberichten naar 25.000 jongeren . De boodschap luidde: “Belangrijk! Je hebt misschien duizend pond gewonnen met ‘2 Good 2 B True’.” Een tweede bericht volgde kort daarna waarin duidelijk werd gemaakt dat er geen prijs was en dat het een waarschuwing tegen zwendel betrof.

In het tweede bericht werd ook de dienst SMSus onder de aandacht gebracht. Via deze dienst kunnen gebruikers een betaalnummer of verkorte code sms’en naar een speciaal nummer waarna ze automatisch een bericht terugkrijgen met daarin informatie over de kosten van het nummer en details over de aanbieder. (Bron: Telegraaf)

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl