Geruchten
09 april 2007 - Ron Smeets

Negen nieuwe I-Mate toestellen op komst? (deel 3)

Gisteren heb ik al vijf van de negen nieuwe I-Mate Smartphones de revue laten passeren in deel 1 en deel 2 van het verhaal over de 'uitgelekte' I-Mate presentatie.

Inmiddels zijn we aangekomen bij Juli. Volgens de betreffende presentatie brengt I-Mate die maand vier toestellen uit, de zogenaamde 'Ultimate Series'.

De eerste is de 'Eyebright', een clamshell en een Windows Mobile Pocket PC toestel met quad band GSM, EDGE, UMTS en HSDPA support. Andere specs die op de presentatie sheet van de Eyebright genoemd worden zijn: een Intel 270MHz processor, Fastap Keypad, USB, Bluetooth 2.0, WiFi, 2MP camera, microSD en Video Out.

Het tweede toestel in de Ultimate series is de 'Double'. Deze heeft exact dezelfde specs als de Eyebright en lijkt de candybar versie van die Smartpone te zijn. Op de foto's hieronder is ook te zien dat beide toestellen redelijk op elkaar lijken als je de dichtgeklapte Eyebright vergelijkt met de Double.

De 'Acorn' is de derde Ultimate Series die in Juli het daglicht zou moeten zien. Uiterlijk lijkt dit toestel meer op een organizer dan een Smartphone, maar volgens de specs is het dat toch echt wel. Net als de Eyebright en de Double beschikt de Acorn over Windows Mobile Pocket PC met quad band GSM, EDGE, UMTS en HSDPA support, een Intel 270MHz processor, Fastap Keypad, USB, Bluetooth 2.0, WiFi, 2MP camera, microSD en Video Out.

De vierde en (voorlopig) laatste Ultimate Series Smartphone is de 'Blackthorn', die op de foto en qua specs identiek lijkt aan de 'Chicory' die voor April op de lijst staat. Qua specs is de Blackthorn identiek aan de drie hierboven genoemde toestellen.Gerelateerde links:
Negen nieuwe I-Mate toestellen op komst? (deel 2)
Negen nieuwe I-Mate toestellen op komst? (deel 1)
I-Mate JAQ4 met GPS maar wel erg groot
Nog een nieuwe i-mate Smartphone
Nieuwe midrange Smartphone van i-mate
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.