Geruchten
07 mei 2007 - Ron Smeets

Neemt (Sony) Ericsson Motorola over?

Dit gerucht is afkomstig van een relatief grote Zweedse nieuwssite en mogelijk dus niet zomaar een gedachtenspinsel van een (bloggende) forumbezoeker.

Blijkbaar, zo luidt het bericht, heeft Ericsson een bod uitgebracht op de Amerikaanse toestelmaker Motorola van 23 dollar per aandeel.

Het is al langer bekend dat Motorola sinds de RAZR formule uitgewerkt lijkt in een neerwaartse spiraal lijkt te zijn terechtgekomen. Sony Ericsson daarentegen is al geruimte tijd op zoek naar een groter marktaandeel in de VS en, getuige de samenwerking met Sagem, ook meer wil gaan betekenen in de groeimarkt van de goedkope toestellen.

Een overname van Motorola zou die twee vliegen in een klap binnenslaan.

Zoals wellicht bekend houdt Sony Ericsson morgen een vrij groot persevent in Londen dus wie weet wat ze daar, behalve enkele nieuwe toestellen, nog meer uit de hoge hoed toveren.Gerelateerde links:
Motorola koopt Deense R&D afdeling van BenQ
Motorola koopt deel Sendo
Telefonica doet bod van 25 miljard op O2
Motorola aast op Sagem?
Philips verkoopt mobiele telefoon divisie aan Azie
Sagem maakt goedkope toestellen voor Sony Ericsson
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.