Entertainment
22 mei 2006 - Ron Smeets

Neem je eigen telefooncel mee

Je kent het wel. Wordt je midden op straat, in een winkel of restaurant gebeld voor een 'persoonlijk' getint gesprek en voor je het weet luistert iedereen in een straal van 5 meter om je heen lekker met je mee.

Nu zou je natuurlijk op zoek kunnen gaan naar een stil plekje, maar Nick Rodrigues bedacht hiervoor een andere oplossing: de Personal Cellphone Booth ofwel een inklapbare telefooncel die je overal mee naar toe kunt nemen.

Inmiddels is Rodrigues' oorspronkelijke ontwerp door twee NYU studenten verfijnd en omgedoopt tot de 'Cell Atlantic' telefooncel. Ze zeggen hem daarmee nog een stuk draagbaarder gemaakt te hebben, maar zoals de foto hieronder en het filmpje op hun site duidelijk laat zien loop je nog steeds met een aardige rugzak over straat. Hij heeft overigens wel een opbergvakje voor je GSM ingebouwd.

Ik weet niet hoe jullie er over denken, maar ik zou toch ervoor kiezen om terug te bellen op een geschikter moment dan midden op straat deze 'douchecabine' op te zetten. . .Gerelateerde links:
Telefooncel GSM
Mobiele bellers weer de cel in!?
Cellen overschot?!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.