Nieuws
10 januari 2011 - Ron Smeets

Nederlandse WP7 'bevestigd' voor de tweede helft van 2011

Het was bij de introductie van de eerste Nederlandse Windows Phone 7 toestellen, in oktober 2010, al bekend dat de release van de Nederlandse versie van het OS, compleet met taalondersteuning en dito support voor diensten als de Windows Phone 7 Marketplace en Xbox Live, nog geruime tijd op zich zou laten wachten.

In Oktober werd 'medio 2011' genoemd als 'release datum'. Nu heeft Greg Sullivan, een Amerikaanse bobo van Microsoft echter geroepen dat de nieuwe taalversies van Windows Phone 7 'pas' in de tweede helft van 2011 zullen verschijnen. Maarten Sonneveld, van Microsoft Nederland, heeft dit inmiddels, desgevraagd, ook al bevestigd.

Uit de recente uitspraken zou je kunnen concluderen dat het hier dus om uistel gaat van de Nederlandse release maar volfens Maarten Sonneveld is daar echter geen sprake van: "Bij de release van de eerste Nederlandse Windows Phone 7 toestellen konden wij alleen 'medio 2011' als release datum voor de Nederlandse versie van Windows Phone 7 noemen. Inmiddels is er dus bekend geworden dat het de tweede helft van 2011 wordt, maar wanneer precies (een definitieve release datum, red.), kunnen we nog niet zeggen. We hopen in Barcelona (op het Mobile World Congress, red.) meer informatie te kunnen geven en wellicht ook al een demo van de Nederlandse versie te kunnen tonen, maar dat is op dit moment nog niet zeker".

Formeel betekent het dus geen uitstel. Medio 2011 kon namelijk betekenen dat de Nederlande release van Windows Phone 7 ergens tussen mei en augustus ging plaatsvinden, waarbij mei en juni natuurlijk tot de eerste helft van 2011 behoren en juli en augustus tot de tweede helft. Welnu, mei en juni zijn bij deze dus 'afgevallen'. Laten we hopen dat het niet september, of nog later, wordt.

Iedereen die nua al een Windows Phone 7 toestel heeft, of al wil gaan aanschaffen, zal zelf moeten bepalen in hoeverre hij of zij het ontbreken van de Nederlandse taalondersteuning en support voor diensten als de Windows Phone 7 Marketplace en Xbox Live, een gemis vindt. Wat dat precies inhoudt kun je hier nalezen. Voor de telecom winkels betekent het in ieder geval dat ze nog genoeg tijd hebben om het kennisniveau van hun personeel met betrekiing tot Windows Phone 7 op peil te krijgen. Iets dat in veel gevallen zeker nog een issue is, zoals je hier ook uitgebreid kan nalezen ;-) Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.