Nieuws
10 juli 2009 - Redactie MobileCowboys

Nederlandse Vodafone billboards in Londen, Barca en Parijs

Vodafone spreekt Nederlanders in het buitenland deze zomer in hun eigen taal aan. Op toeristische hotspots in Barcelona, Parijs en London hangen Nederlandstalige affiches.

De posters van Vodafone hangen uitsluitend in Abri’s van JCDecaux. Deze buitenreclame-exploitant heeft uitgebreide netwerken in een groot aantal wereldsteden, waaronder dus de drie genoemde metropolen. De uitingen moeten Nederlanders duidelijk maken dat met Vodafone Passport de prijs geen belemmering hoeft te zijn om vanuit het buitenland contact houden met het thuisfront.

De posters sporen Nederlanders in Barcelona op ludieke wijze aan de thuisblijvers jaloers te maken. Dit gebeurt met teksten als 'Stuur ze thuis even een bericht over de middagtemperatuur op de Ramblas'. Of in Parijs wordt gevraagd familie en vrienden te updaten over de wachttijden in het Louvre en in de straten van Londen worden Nederlanders aangesproken met de tekst 'Geef thuis even door dat de Big Ben een uur achter loopt'.

Volgens Vodafone kan men met Passport vanuit het buitenland zeer voordelig bellen, sms’en en internetten met hun mobieltje. Letwel, dit is niet altijd even voordelig, vooral als je vaker langer dan drie minuten belt of gebeld wordt in het buitenland. Dat heeft te maken met het starttarief dat berekend wordt. Hier kun je meer lezen over goedkoop bellen op vakantie.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl