Nieuws
11 augustus 2016 - Ron Smeets

Nederlandse verkoopstart Samsung Galaxy Note 7 uitgesteld De nieuwe phablet zal niet 2 maar pas op 9 september in de winkels liggen

Samsung heeft zojuist bekend gemaakt dat de verkooplancering van de Galaxy Note 7 in Nederland een week later begint dan aanvankelijk de bedoeling was.

De nieuwe Samsung phablet zou aanvankelijk op 2 september in de winkels liggen, maar dat wordt nu dus 9 september. Iedereen die er met smart op zit te wachten weet nu dus al dat hij of zij iets meer geduld zal moeten hebben. Volgens Samsung heeft het uitstel te maken met de verwachte hoge vraag naar het toestel. Of de grote vraag in landen die eerder aan de beurt zijn dan Nederland wordt niet gezegd, maar dat zou natuurlijk ook zomaar een rol kunnen spelen.

Het bericht van Samsung was ultra kort (een regeltje). Ik heb op dit moment nog twee vragen uitstaan met betrekking tot de pre-order datum (bliift die hetzelfde?) en of de vertraging ook voor België (en andere Europese landen) geldt. Vermoedelijk wel, maar Samsung moet formeel nog even antwoorden, dan voeg ik dat nog wel even toe aan dit artikel ;)

UPDATE (12u20): Zoals verwacht geldt het uitstel ook voor België.

UPDATE (13u05): Samsung bevestigt net dat de pre-order datum voor de Galaxy Note 7 onveranderd blijft. Het toestel zal dus gewoon vanaf 16 augustus besteld kunnen worden. De levertijd wordt uiteraard wel een week langer.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.