Nieuws
11 februari 2014 - Ron Smeets

Nederlandse schaatsers zorgen voor piek in mobiel internet

T-Mobile heeft vandaag een leuke grafiek openbaar gemaakt waarin duidelijk te zien is dat het gebruik van mobiel internet behoorlijk piekt op het moment dat de Nederlandse schaatsers in Sochi hetzelfde doen.

Dat wil zeggen als ze met hun gouden races bezig zijn, want mobiel internetten doen Wüst, Kramer, Mulder en kornuiten op dat moment zelf natuurlijk even niet ;-)

Opvallend is dat de piek in het mobiele internet gebruik het grootst was tijdens de tweede 500 meter race van Mulder en zijn concurrenten. Op zich natuurlijk heel goed te verklaren omdat die race op een normale werkdag gehouden werd. Kramer en Wüst kwamen in het weekend in actie op momenten dat veel meer kijkers thuis voor de buis konden genieten.

Tijdens de tweede 500 meter lag het mobiel internet gebruik op het netwerk van T-Mobile 60% hoger dan op een normale werkdag, aldus de magenta provider. 

Via: T-Mobile

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.