Toestellen
10 oktober 2015 - Ron Smeets

Nederlandse prijzen Lumia 950 en Lumia 950 XL duiken op in webshop Ze zijn al te bestellen en de leverdatum zal waarschijnlijk rond 29 november uitkomen

Eerder deze week onthulde Microsoft de langverwachte nieuwe high-end smartphones; de Lumia 950 en Lumia 950 XL. Over de Nederlandse prijzen en beschikbaarheid werd toen nog niets geroepen. En formeel hebben ze dat nu ook nog niet gedaan, maar Belsimpel meldt op haar webshop dat de toestellen vanaf nu al te bestellen zijn. De Lumia 950 kost 599 euro en voor de Lumia 950 XL moet je 699 euro neertellen. Deze prijskaartjes zijn niet echt verrassend te noemen. In de VS zijn beide toestellen 50 dollar goedkoper, maar daar worden altijd de prijzen exclusief BTW gecommuniceerd (omdat die per staat verschilt).

De leverdatum van de nieuwe Lumia's wordt nog niet vermeld, maar er is wel een aanwijzing waaruit je op kunt maken dat ze op, of vlak na, 29 november beschikbaar komen. Bij de aanbieding van de Lumia 950 XL staat namelijk dat je, wanneer je hem tussen 9 oktober en 29 november besteld, er gratis een Display Dock bij krijgt. Op zich al een aardig extraatje omdat die los 99 dollar kost. De kans is reëel dat de einddatum van de actie ongeveer samen gaat vallen met de eerste levering. In ieder geval niet eerder want pre-orderen gaat natuurlijk niet meer als het toestel al in de winkels ligt ;)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.