Toestellen
19 mei 2009 - Ron Smeets

Nederlandse presentatie HTC Magic

Vandaag organiseerden Vodafone en HTC een perpresentatie van de HTC Magic, de tweede Android smartphone van de Taiwanese fabrikant die in de geruchtencircuits geruime tijd de naam 'G2' mee kreeg. Op zich begrijpelijk maar omdat de(ze) Android Smartphone geen T-Mobile toestel zou worden was die naamgeving ook geen optie. Toch zal het volgens mij nog wel even duren voordat die 'G2 bijnaam' helemaal verdwenen is, als dat al gebeurt.

Maar goed, we moeten hem dus HTC Magic noemen en vanaf 2 Juni zal het toestel officieel bij Vodafone te koop zijn. Bij een tweejarig abonnement vanaf 27,50 per maand zal de HTC Magic gratis meegeleverd worden, zo werd vanmiddag gemeld.

Uiterlijk heeft de HTC Magic een ware metamorfose ondergaan ten opzichte van de G1. Rondere vormen, platter design (helaas komt dat deels door het ontbreken van een fysiek qwerty toetsenbord) en niet meer zo'n opvallend gebogen 'handvat' aan de onderzijde maken de Magic een stuk sexier dan de G1. Ik denk dan ook dat dit toestel de gemiddelde consument meer zal aanspreken dan de G1. Dat was in mijn ogen namelijk duidelijk een geek-, freak, of zogenaamd early adopter toestel. Leuk voor diegenen die persé een van de eerste Android Smartphones in handen wilden krijgen.

Binnenkort zal ik mijn bevindingen van de HTC Magic in een review beschrijven. Hieronder staan alvast een paar foto's (genomen met een good-old N96 ;-)), van de Magic naast de G1.

HTC-Magic-T-Mobile-G1-Front
HTC-Magic-Side-a
HTC-Magic-T-Mobile-G1-Back
HTC-Magic-Side-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.