Accessoires
31 augustus 2010 - Ron Smeets

Nederlandse presentatie Dell Streak op 15 september

Er werd de komende weken en maanden al over gespeculeerd, maar nu is het dan toch zo ver. De Dell Streak komt ook naar Nederland. De officiele presentatie is op 15 september in Amsterdam. Wanneer het toestel dan in de winkels zal liggen wordt daar bekendgemaakt.

De tablet-achtige Android PDA van Dell is inmiddels in de ons omringende landen (Duitsland, Engeland en Frankrijk) wel al te koop. Daar kost hij 599 Euro. Dell kennende zal die prijs bij ons niet veel anders zijn.

Het zal mij benieuwen of Nederland warm gaat lopen voor de Dell Streak. Als tablet is hij met een 5 inch (480 x 800 pixels) display eigenlijk net te klein en als smartphone weer iets te groot. Verder wordt de Dell Streak nog steeds met Android 1.6 geleverd en dat is, medio 2010, toch wel erg gedateerd. De upgrade naar Froyo (Android 2.2) komt er wel, maar staat pas gepland voor Q4 van dit jaar.

De belangrijkste specs van de Dell Streak:
- 1 GHz Snapdragon processor
- 5 megapixel camera met LED flitser
- VGA front cam
- 16GB intern geheugen
- microSD geheugenkaart optie (max 32GB)
- Bluetooth
- WiFi
- GPS
- quad band GSM
- UMTS en HSPA support
- 3.5mm audio aansluiting
- 1530 mAh accu
- 152.9 x 79.1 x 10mm
- 220 gram

Hier staat nog een demovideo van de Dell Streak:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.