Nieuws
21 januari 2011 - Ron Smeets

Nederlandse OVI Store in cijfers

Ruim een maand geleden ontving ik al eens wat cijfers omtrent het gebruik van de OVI Store in Nederland. Gisteren stuurde Nokia Benelux mij een update met de nieuwe OVI Store cijfers. Daarin staan nog wat meer lokale cijfers.

Zo blijkt dat de Nokia N8 bij ons inmiddels al het populairste toestel is als het gaat om het aantal downloads, gevolgd door de E72, de N97 Mini, N97, 5800 XpressMusic en de E71. Voor de 'Nederlandse' Nokia toestellen zijn momenteel 25.000 Apps beschikbaar in de OVI Store.

Ook het aantal downloads per dag blijft fors groeien. Nokia zegt dat er sinds de introductie van de eerste Symbian^3 toestellen een explosieve groei te zien is in het gebruik (aantal downloads) van de Nederlandse OVI Store. Toch staat alleen de Nokia N8 nog in de top 6 van de toestellen die het meest gebruikt worden om de OVI Store te bezoeken. De C7 is daar nog niet in terug te vinden.

Een maand geleden werd gesproken over zo'n 26.000 downloads per dag. Inmiddels is dat aantal al gestegen naar gemiddeld zo'n 35.000 per dag (240.000 per week). Opvallend is ook dat van alle bezoeken aan de OVI Store 90% tot een download resulteert. Games blijven het populairst en gemiddeld worden er 8.5 apps per dag door de OVI Store gebruikers in Nederland gedownload. Dat laatste vind ik zelf erg hoog, maar niet elke gebruiker bezoekt natuurlijk elke dag de OVI Store.

Ook wereldwijd blijft het gebruik van de OVI Store fors groeien. Inmiddels is het aantal dagelijkse dowloads gestegen tot ruim 3.5 miljoen. Daarmee komt Nokia nog lang niet in de buurt van Apple's App Store (ca. 30 miljoen downloads per dag) en Google's Android Market (8.9 miljoen downloads per dag), maar de Finnen zijn, als goede nummer drie, duidelijk wel op de goede weg.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.