Nieuws
13 oktober 2016 - Ron Smeets

Nederlandse Galaxy Note 7 klanten krijgen alleen de 128GB geheugenkaart Tenzij je er een bij de Phone House besteld had en een andere Samsung neemt

Iedereen die een Galaxy Note 7 besteld heeft krijgt van Samsung toch de 128GB geheugenkaart die bij het eerste uitstel al beloofd werd. Dat betekent dus dat de 100 dollar (ca 90 Euro) korting die de Koreaanse fabrikant in veel andere landen geeft wanneer Galaxy Note 7 eigenaren. en klanten die er een in bestelling hadden staan, hun toestel (of bestelling) omruilen voor een andere Samsung smartphone hier niet geldt.

Echter, de Phone House heeft besloten wel iets extra's te doen voor Galaxy Note 7 pre-order klanten. Dat zit zo: kies je in plaats van de Note 7 voor de Galaxy S7 dan krijg je 50 euro korting. Neem je de Galaxy S7 Edge, dan loopt je voordeel op tot 100 euro. Besluit je een toestel van een ander merk te nemen dan krijg je die korting niet. Dat is op zich wel begrijpelijk natuurlijk, maar je moet het dan doen met een waardebon van 30 Euro die je kunt besteden aan accessoires.

En er is nog iets. De winkels van de Phone House hebben instructies gekregen om ruimhartig met de compensatie om te springen. Dat betekent dat klanten die hun bestelde Galaxy Note 7 de afgelopen weken al hebben geannuleerd ook in aanmerking kunnen komen voor de extra korting. Uiteraard moeten zij wel ook voor een S7 of S7 Edge gekozen hebben, Anders rest alleen de accessoire waardebon.

Op zich een prima actie van de telecomwinkel voor de naar schatting enkele honderden - in Nederland stonden er in totaal ca. 5000 in bestelling bij Samsung en andere (online) winkels - gedupeerde klanten van de Phone House.

Uiteraard heb ik deze actie ook voorgelegd aan de woordvoerder van Samsung, maar die verwijst vooralsnog alleen naar de Nederlandse informatie site voor de Note 7. Daarop wordt, zoals eerder gemeld, alleen het 128GB geheugenkaartje als compensatie genoemd. Er gaat vanuit Samsung geen extra kortingsactie komen voor klanten die de Galaxy Note 7 rechtstreeks bij de fabrikant besteld hadden. Waarom? Samsung zegt dat de Note 7 hier nog niet uitgeleverd werd en dat de situatie in elk land verschilt. Daar is wel wat voor te zeggen, maar ik ben toch van mening dat een ietwat genereuzere compensatie de Koreaanse fabrikant niet misstaan zou hebben. De uitdaging om de reputatie schade binnen de perken te houden is al groot genoeg, toch/?

Enfin, vooralsnog kunnen dus alleen Galaxy Note 7' klanten van de Phone House profiteren van een extra korting bij aanschaf van een andere Samsung, mits ze voor de Galaxy S7 of S7 Edge kiezen natuurlijk.

Tot slot; het kan ook nog 'erger'. Duitse Galaxy Note 7 klanten krijgen niet eens het 128GB kaartje van Samsung. Alleen hun geld terug bij volledige annulering of het prijsverschil retour als ze een andere Samsung smartphone. We moeten hier in Nederland dus ook weer niet té veel klagen ;)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.