Nieuws
11 maart 2008 - Robbert Minderhoud

Nederlands bedrijf in mobiele hardware

Het Nederlandse bedrijf Multi Mobile naar eigen zeggen een innovatief telecombedrijf, zal naar verwachting in april van dit jaar op de markt komen met een mobiele telefoon die geschikt is voor twee simkaarten. Uit het persbericht kan niet worden opgemaakt of het om geïmporteerde OEM telefoons gaat die onder eigen merknaam verkocht worden of om white label producten.

Eerder maakten we al kennis met het Brabantse Ambiance Technology, leverancier van onder andere mobiele telefoons en smartphones. Tot op heden heeft deze leverancier de AT Butterfly en de AT Bee op de markt

Opvallend aan het persbericht is dat er gesproken wordt over de introductie van een PDA, terwijl men verderop spreekt over de introductie van mobiele telefoons. Volgens Multi Mobile zijn de toestellen erg handig voor mensen die in een grensgebied wonen, veel tussen verschillende landen reizen of zakenmensen die privé en zakelijk willen scheiden of mensen die abonnementen willen combineren.

Mobiele telefoons die kunnen worden voorzien van twee simkaarten bestaan al langer. Zo heeft Samsung eind vorig jaar de Samsung SGH-D880 Dual SIM in Europa gelanceerd.

Over de auteur: Robbert Minderhoud