Nieuws
30 december 2005 - Ron Smeets

NEC zoekt partners voor Mobiele divisie

Ht Japanse NEC is naarstig op zoek naar partners om de momenteel verliesgevende mobiele telefoon divisie nieuw, en vooral winstgevend, leven in te blazen.

En dat is hard nodig, want in het eerste halfjaar van 2005 heeft NEC haar winst met maar liefst 78% zien afnemen. Die daling komt voornamenlijk voor rekening van de mobiele telefoon- en halfgeleiders divisie's van Japan's derde grootste technologie gigant.

Naar verwachting zal de mobiele telefoon tak van NEC dit fiscale jaar (t/m maart 2006) in totaal ruim een kwart miljard dollar verlies gaan leiden.

President Akinobu Kanasugi ontvouwde deze week de plannen met als doel het sluiten van strategische partnerships die het tij moeten doen keren. Vooralsnog krijgen de verliesgevende divisies daar 6 maanden de tijd voor.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.