Toestellen
23 januari 2013 - Ron Smeets

NEC Medias W; 'n 4.3 inch dual screen smartphone

De clamshell form factor, die in Nederland nagenoeg verdwenen is, viert in Japan nog altijd hoogtij dagen. De gemiddelde Japanner maakt er niet zo'n probleem van om met een grote, dikke en zware smartphone rond te moeten lopen.

Neem bijvoorbeeld de NEC Medias W die onlangs door NTT DoCoMo gepresenteerd werd. Een clamshell smartphone met twee 4.3 inch schermen. Opvallend is dat je het toestel niet dichtklapt met de schermen naar elkaar toe maar zo dat je aan de voor en achterzijde een scherm hebt.

De specs zijn een beetje gedateerd, maar dat heeft mogelijk te maken met het feit dat de NEC Medias W een jaar geleden al voor het eerst getoond werd aan de wereld. Hij heeft een 1.5GHz dual core processor, 1GB RAM, 4G/LTE support, 16GB intern geheugen en een 8 megapixel camera. Zoals op de foto's hieronder ook te zien is draait de NEC Medias W op Android. De 'W' in de naam zou anders kunnen doen vermoeden ;-)

Een korte demo video:

http://www.youtube.com/watch?v=QgTA2ULhgYw

NEC-Medias-W-a NEC-Medias-W-b 

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.