Nieuws
15 mei 2013 - Redactie MobileCowboys

NEC kondigt eerste watergekoelde telefoon aan

NEC is in Nederland niet echt actief op het gebied van mobiele telefoons, toch is het merk in Japan erg hip. NEC heeft daar zelfs de eerste watergekoelde telefoon de Medias X 06E aangekondigd. Na onderzoek is het bedrijf erachter gekomen dat Japanse vrouwen geen warme telefoon willen. Nu hadden ze natuurlijk ook een waterdichte telefoon kunnen maken en daar een zak ijs bij kunnen meeleveren, maar erg praktisch is dat niet. Daarom hebben ze maar een andere oplossing bedacht om het toestel te koelen.

Medias-x-06e
NEC%20Watergekoelde%20telefoon
De NEC Medias X 06E ladyphone is een toestel met een 4.7 inch 720p OLED scherm, heeft een 13 Megapixel camera met een Exmor RS for mobile sensor die ook in de Sony Xperia toestellen zitten. En dus een watergekoelde 1.7GHz quad-core Snapdragon S4 Pro.
NEC_Medias-x-06e
NEC-Medias-x-06e
Onder de behuizing van polycarbonaat heeft NEC een warmte transportmechanisme aangebracht (ook wel een heat pipe genoemd) deze heat pipe heeft de mogelijkheid om zeer efficiënt warmte te verplaatsen. Een heat pipe is compleet passief, er zitten dus geen bewegende delen in. Zolang het omhulsel van de heat pipe intact blijft, kan deze eeuwig blijven functioneren.
Zodra de CPU in de telefoon warm begint te worden schakelt de telefoon het koelingsmechanisme in. Hoe het in de praktijk werkt en wat de voordelen zijn in prestatie is moeilijk te zeggen maar het klinkt wel ingenieus.
In onderstaande afbeelding is te zien hoe het systeem werkt, alleen moet je daar wel een beetje Japans kunnen lezen ;)
Watergekoelde%20telefoon
Mocht je toevallig in Juni in Japan zijn en interesse hebben in deze telefoon, dan moet je even langs een NTT Docomo winkel, want daar zal de NEC Medias X 06E verkocht gaan worden. Kijk voor meer op deze site.
via

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl