Nieuws
08 juli 2009 - Ron Smeets

NEC komt terug naar Europa

De ietwat ervarenere mobiele beller kent NEC misschien nog wel. KPN had ooit een paar modellen, waaronder de N21i in haar I-Mode assortiment.

Een jaar of drie geleden besloot de Japanse toestel fabrikant NEC de Europese markt de rug toe te keren vanwege de enorme concurrentie. En het feit dat wij Europeanen niet echt zaten te wachten op die grote, zware, Japanse clamshells, denk ik toch.

Nu het ook in Japan wat minder gaat met de toestel verkopen heeft NEC aangekondigd om terug te keren naar andere markten, waaronder dus ook Europa. NEC wil zich vooral gaan richten op landen waar vraag is naar toestellen die rond de 300 dollar kosten (ca. 200 Euro).

Het zal mij benieuwen welke toestellen NEC naar Europa zal brengen en of die ook in de Nederlandse winkels zullen verschijnen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.