Nieuws
06 november 2005 - Ron Smeets

NEC gaat HSDPA netwerk uitrollen in Japan

Volgens een persbericht van NEC is men in Japan klaar voor het commercieel uitrollen van het mobiele breedbandnetwerk met behulp van de zogenaamde HSDPA techniek (High Speed Download Packet Access).

De afgelopen zomer heeft NEC, in samenwerking met Vodafone Japan, een groot aantal succesvolle tests uitgevoerd met als gevolg dat men nu de tijd rijp vindt om de hele markt de mogelijkheid te bieden mobiele internetverbindingen van 1Mbit en meer te gebruiken.

Volgens een bericht op Akihabara zal het HSDPA enabled netwerk van NEC in Japan zelfs snelheden van 8 tot 10 Mbit/sec ondersteunen. In het officiele NEC persbericht wordt daar overigens niet over gerept. NEC zegt in dat bericht sowieso niets over maximale bandbreedtes, dus kan de veronderstelling van Akihabara zowel 'wishfull thinking' als waarheid zijn.

In Nederland gaat, zo meldden wij al eerder, T-Mobile vanaf volgend jaar HSDPA verbindingen aanbieden op haar mobiele 3G netwerk.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.