Toestellen
29 december 2005 - Ron Smeets

Navigator met stemherkenning

Novogo komt binnrnkort met een portable GPS navigator op de markt die ons de weg kan wijzen aan de hand van gesproken opdrachten.

Tot nu toe konden wij alleen luisteren naar navigatiesystemen, maar de Novogo V90 wordt voorzien van software die stemherkenning mogelijk maakt. Kunnen we onze ‘wegwijzer’ eindelijk de waarheid zeggen als ie ons weer eens een doodlopende straat ingestuurd heeft ;-)

Deze ‘TomTom’-achtige navigatie ‘PDA’ is verder voorzien van een 400Mhz processor, 9cm drugscene display, twee memory card slots (CF en SD) en een afstandsbediening. Bovendien kan de Novogo ook gegevens over files en omleidingen ontvangen en in de route verwerken van een verkeers informatie service (Traffic Message Channel).Gerelateerde links:
Nieuwe GPS PDA van Mio
PSP wijst de weg in de Metro
PDA met Navi of Navi met PDA
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.