Accessoires
02 februari 2006 - Ron Smeets

Navigatiesysteem met wereldwijde 'dekking'

Het Koreaanse CarPoint heeft met de komst van de Tibo X380 een portable navigatiesysteem op de markt gezet dat je op 5 continenten de weg kan wijzen.

Het apparaat zelf is op zich niet echt bijzonder. Gewoon een 'standaard' personal navigator met een 9cm TFT scherm, ingebouwde GPS ontvanger en 300MHz CPU. Het OS is Windows based (CE.Net 4.2). De kracht van het apparaatje is toch vooral de 'wereldwijde dekking'.

In totaal beschikt de X380 momenteel over de kaarten van 24 landen, waaronder vrijwel heel Europa, een groot deel van het Midden-Oosten, Azie, Australie en Nood Amerika. Zie de kaart hieronder:Gerelateerde links:
Siemens' multimedia navigatie GSM
PDA met Navi of Navi met PDA
Eerste GPS-PDA met WiFi
Navigator met stemherkenning
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.