Nieuws
19 april 2014 - Ron Smeets

Navigatiestem Galaxy S5: Back to the eighties!

De gesproken, turn-by-turn, stemnavigatie van Google Maps werkt al een tijdje en wordt ook steeds beter op het gebied van verkeersinfo en dergelijke. Ik moet eerlijk bekennen dat ik bij het testen van de Galaxy S5 nog niet toegekomen was aan het proberen van die navigatie.

Totdat een lezer mij gisteravond via facebook attendeerde op de navigatiestem die Samsung op het toestel gebruikt. De text-to-speech programma's van de Commodore 64 waren zelfs nog beter te verstaan! Hieronder heb ik een korte video gepost waarin ik de stemmen van de Galaxy S5, One (M8) en G2 met elkaar vergelijk. Kijk en luister zelf maar.

http://www.youtube.com/watch?v=gFOcFEFGBBQ

Rest de vraag waarom Samsung geen betere, normale, stem in de S5 gestopt heeft. Een aandachtspuntje voor de volgende update / bugfix wellicht? Helaas kun je die stem zelf niet zomaar even aanpassen. En kies je de Engelse taal dan blijft de blikkerige stem hetzelfde. OK, er zijn downloads die je zelf in het toestel kunt 'hacken', maar dat is niet niet zonder risico en niet iedereen kan, of durft, dat. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.